Αδυνατίστε παίζοντας... Tetris!

0

Έχετε όρεξη για γλυκό ή για παχυντικό σνακ και δεν μπορείτε να αντισταθείτε; Παίξτε tetris!


Όσο απίστευτο και αν σας φαίνεται, μπορείτε να αδυνατίσετε παίζοντας Tetris. Τουλάχιστον αυτό συνιστούν Βρετανοί ψυχολόγοι, οι οποίοι διαπίστωσαν πως μόλις τρία λεπτά παιχνιδιού αρκούν για να μειωθεί η λαχτάρα για λίπη και τσιμπολόγημα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης τους, το γνωστό παιχνίδι αποσπά την προσοχή του εγκεφάλου, εμποδίζοντάς τον έτσι να απεικονίσει νοερώς το φαγητό που προκαλεί τη λαχτάρα.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, ζητήθηκε από 100 άνδρες, ηλικίας 18 έως 30 ετών, να βαθμολογήσουν την ένταση της λαχτάρας που ένιωθαν για παχυντικά φαγητά. Την ώρα που ένιωθαν τη λαχτάρα να τσιμπολογήσουν κάτι παχυντικό, οι μισοί από αυτούς έπαιξαν Tetris για τρία λεπτά, ενώ οι άλλοι μισοί περίμεναν το κομπιούτερ να «φορτώσει» το παιχνίδι.

Όσοι έπαιξαν Tetris ανέφεραν μείωση κατά 24% της λαχτάρας τους για την παχυντική λιχουδιά, σε σύγκριση με όσους δεν είχαν κατορθώσει να παίξουν.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, τα επεισόδια της λαχτάρας συνήθως διαρκούν λίγα λεπτά, στη διάρκεια των οποίων συνήθως «βλέπουμε» αυτό που θέλουμε και την ικανοποίηση που θα έχουμε από αυτό. Όμως με τη βοήθεια του Tetris, ο εγκέφαλος παύει να δημιουργεί αυτές τις δελεαστικές εικόνες και η λαχτάρα φθίνει.

KEELPNO

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

farmacy

banner 2a