2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για…γερή καρδιά

oliveoil

Τα οφέλη του ελαιόλαδου είναι λίγο – πολύ γνωστά σε όλους. Το ελαιόλαδο είναι απαραίτητο για υγιή και γερή καρδιά. Πόσο ελαιόλαδο πρέπει να τρώτε όμως;

 

Σύμφωνα με Ισπανούς επιστήμονες, δύο κουταλιές της σούπας την ημέρα είναι αρκετές για να μειωθεί σχεδόν 50% ο κίνδυνος θανάτου από καρδιολογικά αίτια. Ακόμα, όμως, και μία κουταλιά της σούπας ημερησίως είναι ωφέλιμη, αφού μειώνει κατά 28% τον κίνδυνο θανάτου από καρδιά.

 

Πολυάριθμες μελέτες έχουν καταδείξει τα οφέλη του ελαιολάδου στην καρδιά, αλλά λίγες είχαν διερευνήσει κατά πόσον αυτά «μεταφράζονται» σε μειωμένα ποσοστά θνησιμότητας.

 

Τελευταία μελέτη που δημοσιεύεται στην «Αμερικανική Επιθεώρηση Κλινικής Διατροφής» διερευνά πως τα οφέλη του ελαιόλαδου μειώνουν τη θνησιμότητα. Μάλιστα ο δρ Τσαρλς Νάιτ, εκπρόσωπος της Βρετανικής Καρδιαγγειακής Εταιρείας, τόνισε ότι στην πραγματικότητα, η μείωση του κινδύνου θανάτου από καρδιοπάθεια που κατέδειξε η εν λόγω μελέτη είναι μεγαλύτερη από αυτήν που πίστευαν έως σήμερα οι ειδικοί.

 

Όπως εξήγησε, το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε πολυακόρεστα λίπη και σε πολυφαινόλες – συστατικά τα οποία αναχαιτίζουν την φλεγμονή, η οποία αποτελεί γενεσιουργό αιτία της καρδιοπάθειας. Τα ίδια συστατικά είναι επίσης πιθανό να μειώνουν τον κίνδυνο θρόμβωσης.

KEELPNO

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

farmacy

banner 2a