Η καθιστική ζωή σκοτώνει….

watching-TV

Τόσο κακό όσο το κάπνισμα προκαλεί η ζωή στον καναπέ….κι όμως η καθιστική ζωή προκαλεί πλέον σε όλο τον κόσμο όσους θανάτους προκαλεί και το τσιγάρο!!

 

Σύμφωνα με νέα έκθεση ένας στους τρεις ενήλικες δεν γυμνάζεται όσο θα έπρεπε. Αυτό σημαίνει πως 5,3 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο χάνουν τη ζωή τους από τις συνέπειες της καθιστικής ζωής! Και αυτός ο αριθμός είναι ίδιος με τον αριθμό των ανθρώπων που πεθαίνουν από κάπνισμα (επί συνόλου 57 εκατομμυρίων παγκόσμιων θανάτων από κάθε αιτία).

 

Συγκεκριμένα λοιπόν, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η καθιστική ζωή συμβάλλει σε σχεδόν έναν στους δέκα θανάτους από καρδιοπάθεια, τύπου 2 διαβήτη και καρκίνους του μαστού και του παχέος εντέρου παγκοσμίως.

 

Όπως επισημαίνουν, οι ενήλικες πρέπει να αφιερώνουν τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα σε μέτρια γυμναστική όπως το βάδην ή η ποδηλασία.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που μειωνόταν το επίπεδο της καθιστικής ζωής στον πλανήτη κατά 10%, θα σώζονταν ετησίως 533.000 ζωές. Εάν μειωνόταν κατά 25%, θα σώζονταν κάθε χρόνο 1.300.000 ζωές!

KEELPNO

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

farmacy

banner 2a