Οι γυναίκες με εργασιακά προβλήματα….το ρίχνουν στο φαγητό!

woman-eating-fries-at-work

Αισθάνεστε αγχωμένη με τη δουλειά σας και τρώτε παραπάνω; Μην ανησυχείτε, δεν είστε η μόνη. Φιλανδική έρευνα που δημοσιεύεται στο «American Journal of Clinical Nutrition», αποδεικνύει ότι αρκετές γυναίκες που έχουν στρες με τη δουλειά τους στρέφονται στο φαγητό για να ανακουφιστούν.

 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι γυναίκες που ανέφεραν ότι αισθάνονταν εξουθενωμένες από την δουλειά τους, ήταν πιθανότερο να έχουν αναπτύξει τη συνήθεια της «συναισθηματικής όρεξης» ή να τρώνε όταν αισθάνονταν άγχος και στρες, παρά όταν απλώς πεινούσαν.

Επίσης αυτές οι γυναίκες έδειχναν να είναι επιρρεπείς στην ανεξέλεγκτη κατανάλωση τροφής. Να τρώνε συνέχεια δηλαδή, αν και έχουν χορτάσει, μέχρι να τελειώσει το φαγητό τους ή να αισθάνονται συνέχεια πείνα.

Το 22% των εργαζόμενων γυναικών που έλαβαν μέρος στην έρευνα, υπέφερε από εργασιακή κόπωση. Χαρακτηριστικό είναι πως όσες δεν υπέφεραν από εργασιακή κόπωση στην αρχή της μελέτης, μείωσαν την ανεξέλεγκτη κατανάλωση τροφής μέσα σε έναν χρόνο. Σε γενικά πλαίσια όμως οι γυναίκες που υπέφεραν από εργασιακή κόπωση, δεν κατάφεραν να κάνουν τέτοια αλλαγή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εργασιακή κόπωση δεν είχε εμφανείς επιπτώσεις στο σωματικό βάρος των γυναικών. Στην αρχή, οι μισές γυναίκες που ανέφεραν ότι δεν ήταν ικανοποιημένες με τη δουλειά τους είχαν κανονικό βάρος, συγκριτικά με το ένα τρίτο εκείνων που δεν είχαν επαγγελματικά προβλήματα.

Παρόλα αυτά οι ειδικοί τονίζουν ότι η συναισθηματική πείνα είναι πιθανός παράγοντας παχυσαρκίας. Και αυτό γιατί συνήθως το άγχος οδηγεί στην κατανάλωση πρόχειρων φαγητών (όπως σοκολάτες, πατατάκια κλπ).

KEELPNO

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

farmacy

banner 2a