Με προβλήματα υγείας κινδυνεύουν και τα μωρά που γεννιούνται καθυστερημένα

mom-and-baby-hands

Μέχρι πρότινος ήταν γνωστό ότι τα παιδιά που γεννιούνται πρόωρα κινδυνεύουν να παρουσιάσουν προβλήματα υγείας. Νέα ολλανδική μελέτη αποδεικνύει ότι και τα παιδιά που γεννιούνται καθυστερημένα είναι πιθανότερο να εκδηλώσουν συμπεριφορικά προβλήματα όπως το σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας, σε πρώιμα στάδια της ζωής τους.

 

Η μελέτη συμπεριέλαβε περισσότερα από 5.000 βρέφη που είχαν γεννηθεί μετά την 42η εβδομάδα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες τα βρέφη που είχαν γεννηθεί καθυστερημένα είχαν περισσότερες πιθανότητες εκδήλωσης προβλημάτων συμπεριφοράς συγκριτικά με εκείνα που είχαν γεννηθεί κανονικά. Και συγκεκριμένα είχαν διπλάσιο κίνδυνο συνδρόμου ελλειμματικής συμπεριφοράς και υπερκινητικότητας.

 

Οι ειδικοί σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες θέλουν τις γυναίκες να γεννούν φυσιολογικά ή με καισαρική τομή μεταξύ 41ης και 42ης εβδομάδας και να ενημερώνονται για τις πιθανές επιπλοκές της παρατεταμένης κύησης. Σε αυτές περιλαμβάνονται ο υψηλότερος κίνδυνος θνησιγένειας και οι δυσκολίες που συνεπάγεται ο τοκετός ενός μεγάλου βρέφους.

KEELPNO

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

farmacy

banner 2a