Καισαρική: την προσοχή των γυναικών συνιστούν οι ειδικοί

kaisariki

Όσες γυναίκες γεννούν με καισαρική πρέπει να είναι περισσότερο προσεκτικές, σύμφωνα με νέα μελέτη Βρετανών επιστημόνων. Μάλιστα, όπως αναφέρουν μία στις δέκα γυναίκες που γεννούν μωρό με καισαρική, καταλήγουν να αναπτύξουν μόλυνση στην περιοχή της χειρουργικής τομής.

Ειδικότερα, οι ερευνητές επισημαίνουν ότι οι γυναίκες που έχουν συχνότερα πρόβλημα με μόλυνση στην περιοχή της καισαρικής, είναι οι παχύσαρκες και όσες γεννούν μωρό σε ηλικία κάτω των 20 ετών.

 

Βέβαια οι περισσότερες μολύνσεις δεν είναι ανησυχητικές. Ωστόσο υπάρχουν περιστατικά με μολύνσεις αρκετά σοβαρές που έχουν επιπτώσεις σε βάθος για τους ιστούς, τα εσωτερικά όργανα ή τη μήτρα.

 

Στη διάρκεια των ερευνών τους, οι ειδικοί μελέτησαν 4.100 γυναίκες που γέννησαν σε 14 βρετανικά νοσοκομεία με καισαρική. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως μετά τον τοκετό, το 9,6% μολύνθηκε γύρω από την τομή. Από τις μολύνσεις, το 88% ήσαν επιφανειακές και περιορίστηκαν στο δέρμα, αλλά το 12% αφορούσε βαθύτερες και σοβαρότερες μολύνσεις.

 

Η καισαρική αποτελεί «σημείο των καιρών», αφού όλο και περισσότερες γυναίκες την επιλέγουν και σήμερα αφορά στο ένα τέταρτο των συνολικών τοκετών. Πάντως, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι δεν πρέπει οι γυναίκες να γεννούν με καισαρική, αν δεν υπάρχει κάποια ιατρική αιτία.

 

KEELPNO

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

farmacy

banner 2a