Αγαπήστε την καρδιά σας! 7 βήματα μειώνουν 76% τον κίνδυνο εμφράγματος!

heart hands  

Με μόλις 7 απλές συστάσεις μπορούμε όλοι να προφυλάξουμε την καρδιά μας! Οι επιστήμονες φέρουν στο φως μία νέα μελέτη, σύμφωνα με την οποία κάποιες καθημερινές συνήθειες μπορούν να μειώσουν έως 76% τον κίνδυνο καρδιοπάθειας.

     
     

Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύεται στην «Επιθεώρηση της Αμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας» οι 45.000 εθελοντές άνω των 20 ετών, που έλαβαν μέρος και ακολουθούσαν όλες ή τις περισσότερες από τις συστάσεις των επιστημόνων είχαν κατά 76% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιοπάθεια!!!!

Επίσης οι εν λόγω εθελοντές είχαν έως και 51% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από άλλα καρδιαγγειακά αίτια.

Ποιες είναι αυτές οι «μαγικές» συστάσεις; Ιδού, σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Καρδιάς, για να προστατέψετε την καρδιά σας από πιθανό έμφραγμα πρέπει:

1. Να σταματήσετε το κάπνισμα

2. Να μην κάνετε καθιστική ζωή

3. Να τρώτε υγιεινά

4. Να έχετε φυσιολογική πίεση

5. Να έχετε φυσιολογική χοληστερόλη

6. Να έχετε φυσιολογικό σάκχαρο

7. Να έχετε φυσιολογικό σωματικό βάρος

Τα ανωτέρω tips φαίνονται και ακούγονται σε όλους, αν όχι τους περισσότερους απλά. Κι όμως είναι δύσκολο σε έναν καπνιστή να κόψει το κάπνισμα, σε κάποιον που αγαπάει το junk food να ξεκινήσει μεσογειακή διατροφή, κλπ. Παρά ταύτα, δεν είναι ακατόρθωτο να υιοθετήσει κανείς όλες αυτές τις συνήθειες. Αξίζει να νοιαστείτε για την καρδιά σας και να την προστατέψετε!

KEELPNO

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

farmacy

banner 2a