Αηδιαστικό: 6 στους 10 άνδρες και 4 στις 10 γυναίκες δεν πλένουν τα χέρια τους μετά την επίσκεψη στην τουαλέτα!

lavar manos-670xXx80

Περισσότεροι από τους μισούς άνδρες δεν πλένουν τα χέρια τους όταν τελειώνουν με την τουαλέτα, αποκαλύπτει με νέα ευρωπαϊκή έρευνα.


 

Και οι γυναίκες όμως είναι πιο…καθαρές αφού το 40% παραδέχονται ότι μοιράζονται την ίδια κακιά συνήθεια με τους προαναφερθέντες άντρες.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε τουαλέτες σε όλη την Ευρώπη για λογαριασμό μίας βρετανικής εταιρείας προϊόντων υγιεινής.

Οι ειδικοί τοποθέτησαν στις τουαλέτες ένα εξελιγμένο σύστημα καταγραφής, το οποίο είναι σχεδιασμένο να αυξάνει την συχνότητα πλυσίματος των χεριών.

Το σύστημα αποτελείται από αισθητήρες που τοποθετούνται στα πόμολα και στα δοχεία σαπουνιού, ώστε να καταγράφει πόσοι μπαίνουν στις τουαλέτες και πόσοι σαπουνίζουν μετά τα χέρια τους.

Με αυτό τον τρόπο οι ερευνητές συνέλεξαν ανώνυμα στοιχεία για 100.000 Ευρωπαίους που μπήκαν στις τουαλέτες, διαπιστώνοντας ότι το 62% όσων χρησιμοποίησαν τις ανδρικές τουαλέτες και το 40% όσων χρησιμοποίησαν τις γυναικείες, δεν έπλυναν στη συνέχεια τα χέρια τους.

Η έρευνα έδειξε πως μόλις άρχισαν να παρατίθενται τα στοιχεία αυτά, η συμπεριφορά των πολιτών άλλαξε και έπειτα από 2 ημέρες το 80-85% όσων χρησιμοποιούσαν τις τουαλέτες έπλεναν πλέον τα χέρια τους….

 

KEELPNO

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

farmacy

banner 2a