Τα μαγικά κόκκινα φρούτα που αυξάνουν τις καύσεις λίπους!

 

fruits1Μια ουσία που βρίσκεται σε κόκκινα φρούτα και προστατεύει από την καρδιοπάθεια και τον καρκίνο, ενδέχεται να παίζει ρόλο και στη ρύθμιση του σωματικού βάρους, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Πρόκειται για την ρεσβερατρόλη και εκ φύσεως υπάρχει στη φλούδα των κόκκινων σταφυλιών, των μούρων, των βατόμουρων, της φράουλας και, φυσικά, στο κόκκινο κρασί, αν και σε ποσότητες μικρότερες απ' ό,τι στα ολόκληρα φρούτα.

Επιστήμονες από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον την χορήγησαν σε ποντίκια τα οποία ακολουθούσαν μία διατροφή πλούσια σε λιπαρά, διαπιστώνοντας πως πήραν κατά 40% λιγότερο βάρος απ’ ό,τι άλλα ποντίκια τα οποία έτρωγαν τις ίδιες ποσότητες τροφής αλλά δεν λάμβαναν ρεσβερατρόλη.

Αυτό οφειλόταν στο ότι μετατράπηκε σε καφέ λίπος μεγάλο μέρος από το λευκό σωματικό λίπος των ποντικιών που έτρωγαν ρεσβερατρόλη.

Το καφέ σωματικό λίπος θεωρείται πολύ πιο υγιεινό απ’ όσο το λευκό, διότι καίει λιπίδια για να τροφοδοτήσει με ενέργεια τον οργανισμό.

Η ποσότητα της ρεσβερατρόλης που χορήγησαν στα ζώα αντιστοιχεί με εκείνη που προσλαμβάνουν οι άνθρωποι όταν τρώνε 340 γραμμάρια από τα φρούτα που προαναφέρθηκαν.

Η ρεσβερατρόλη ανήκει στις πολυφαινόλες - μία ομάδα φυσικών ουσιών οι οποίες «αυξάνουν την έκφραση των γονιδίων που ενισχύουν την οξείδωση των λιπαρών, ούτως ώστε να μην παραφορτώνεται με λίπος ο οργανισμός», εξήγησε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Μιν Ντου, καθηγητής Μυϊκής Βιολογίας στο Τμήμα Ζωικών Επιστημών του πανεπιστημίου.

Υπό αυτή την έννοια, «είναι πιθανό ανάλογη δράση να έχουν και άλλες πολυφαινόλες των συγκεκριμένων φρούτων», πρόσθεσε.

KEELPNO

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

farmacy

banner 2a