Η πιο καταθλιπτική ημέρα του χρόνου η σημερινή…

blue-monday-formula

Τσαγκαροδευτέρα για όλους σήμερα… Αν όμως σήμερα αισθάνεστε περισσότερη θλίψη ή κούραση, υπάρχει λόγος. Σήμερα είναι με βάση «μαθηματικό» τύπο, διανύουμε την πιο καταθλιπτική ημέρα του χρόνου…


Η σημερινή ημέρα, η τρίτη δηλαδή Δευτέρα του Ιανουαρίου, έχει καθιερωθεί να ονομάζεται «Blue Monday», δηλαδή η καταθλιπτική Δευτέρα.

Η συγκεκριμένη Δευτέρα θεωρείται η πιο καταθλιπτική ημέρα του χρόνου βάσει ενός μαθηματικού τύπου στον οποίο συνυπάρχουν ο καιρός, τα χρέη, ο χρόνος που πέρασε από τα Χριστούγεννα, ο χρόνος που πέρασε χωρίς να εκπληρώσουμε κάποιον από τους στόχους της νέας χρονιάς, τα επίπεδα κινήτρων που έχει ο καθένας, αλλά και το αίσθημα ανάγκης να αναλάβει κανείς δράση.

Φυσικά αυτός ο μαθηματικός τύπος δεν μπορεί να σταθεί επιστημονικά και δεν γίνεται αποδεκτός από μαθηματικούς, οι οποίοι τον κατατάσσουν στις ψευδοεπιστήμες και τον απορρίπτουν ως ανοησίες.

Ωστόσο πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι μεγάλο ποσοστό ερωτηθέντων βάζουν αυτή την συγκεκριμένη ημέρα ως την χειρότερη τους, με δεύτερη εκείνη μετά την Πρωτοχρονιά.

Αντίθετα, Στον αντίποδα, σύμφωνα με τον Κλιφ Άρναλ, λέκτορα στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ, η πιο χαρούμενη ημέρα του χρόνου υπολογίζεται κάπου ανάμεσα στις 21 και 24 Ιουνίου.

KEELPNO

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

farmacy

banner 2a