Τα δάνεια προκαλούν…ψυχικά νοσήματα στους Έλληνες

xreh

Οι Έλληνες που αδυνατούν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στις τράπεζες, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, παρουσιάζουν προβλήματα στην ψυχική τους υγεία! Μάλιστα από τους ανθρώπους που πάσχουν από κάποιο ψυχικό νόσημα το 23% έχει δανειστεί και χρωστάει, σύμφωνα με όσα παρουσίασε ο κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Κυριόπουλος στο 9ο συνέδριο Δημόσιας Υγείας.

 

Εν τω μεταξύ, από τους πολίτες που δεν έχουν διαγνωστεί με ψυχικές διαταραχές μόλις το 8% έχουν οφειλές από δανειακές συμβάσεις. Έτσι, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι τα χρέη αποτελούν μεγαλύτερο βάρος για την ψυχική υγεία, παρά το χαμηλό εισόδημα.

 

Παράλληλα, ανησυχητικές διαστάσεις έχουν πάρει και οι αυτοκτονίες. Μάλιστα, σύμφωνα με δεδομένα του υπουργείου Υγείας το 2011 οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν κατά 45% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010.

 

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, φαίνεται ότι η οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην ψυχική υγεία των Ελλήνων. Τόσο η ανεργία ή η απειλή αυτής επηρεάζει σημαντικά την ψυχολογία. Στη χώρα μας και στην υπόλοιπη Ευρώπη, την υψηλότερη συχνότητα εμφανίζουν οι αγχώδεις διαταραχές με ποσοστό 14%, η αϋπνία με 7% και η μείζονα κατάθλιψη με 6,9%.

KEELPNO

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

farmacy

banner 2a