Στους 79 οι νεκροί από τη γρίπη, σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ

keelpno

Μεγαλώνει διαρκώς ο κατάλογος με τα «θύματα» της φετινής γρίπης στη χώρα μας. Άλλοι πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων της εποχικής γρίπης στα 79.


Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται σήμερα 49 ασθενείς που εμφάνισαν βαριές επιπλοκές μετά τη νόσησή τους με γρίπη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων το φετινό κύμα της γρίπης έστειλε στις Εντατικές τους τελευταίους δύο μήνες 217 άτομα, στην πλειοψηφία τους χρόνιους ασθενείς και ηλικιωμένους που δεν είχαν εμβολιαστεί.

Με δεδομένο ότι η εμβολιαστική περίοδος έχει τελειώσει, οι ειδικοί τονίζουν ότι αυτό που χρειάζεται τώρα είναι η πρόληψη της νόσησης, αλλά και η άμεση επικοινωνία με τον γιατρό με την έναρξη των συμπτωμάτων της γρίπης, που είναι υψηλός πυρετός, βήχας, πόνοι στα κόκαλα, πονοκέφαλος κ.ά., προκειμένου να ξεκινήσει όσο το δυνατόν νωρίτερα η θεραπεία με αντι-ιικά φάρμακα. Στα μέτρα προφύλαξης περιλαμβάνονται το καλό πλύσιμο των χεριών, η αποφυγή συγχρωτισμού σε κλειστούς χώρους και επαφής με ασθενείς.

KEELPNO

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

farmacy

banner 2a