Αερίστε το χώρο σας για να διώξετε βακτήρια και μικροοργανισμούς

open window

Όταν ένα άτομο μπαίνει σε έναν κλειστό «επιβαρύνει» τον χώρο με έως και 37 εκατομμύρια βακτήρια ανά ώρα! Μπορείτε λοιπόν να αντιληφθείτε ότι ο σωστός αερισμός του χώρου σας, σας βοηθά να προλάβετε ασθένειες και μολύνσεις.

 

Μπορεί να μην φαίνονται, αλλά εκατομμύρια μικροοργανισμοί παραμένουν σε έναν κλειστό χώρο, κυρίως στο πάτωμα, ακόμη και μετά την αποχώρηση των ανθρώπων που τους μετέφεραν εκεί. Όταν λοιπόν κάποιον ξαναμπεί μέσα σε έναν χώρο αυτοί οι μικροοργανισμοί αναδεύονται και κυκλοφορούν στον αέρα.

 

Μάλιστα αυτή η σκόνη αποτελεί σύμφωνα με τους ειδικούς τη βασική πηγή των βακτηρίων που αναπνέουμε. Οι ερευνητές ανέλυσαν τα βιολογικά σωματίδια σε ένα δωμάτιο για 8 ημέρες. Στις 4 πρώτες το δωμάτιο ήταν συνεχώς άδειο και τις υπόλοιπες τέσσερις έμπαιναν περιοδικά άνθρωποι. Σε όλο αυτό το διάστημα όμως, το δωμάτιο δεν αεριζόταν με τις πόρτες και τα παράθυρα να παραμένουν διαρκώς κλειστά. Όπως αποδείχθηκε όταν οι άνθρωποι κυκλοφορούσαν στον κλειστό χώρο, αυξάνονταν σημαντικά οι αερομεταφερόμενες συγκεντρώσεις βακτηρίων, μυκήτων και άλλων μικροοργανισμών. Μάλιστα το 18% τόσο των νέων όσο και των προϋπαρχόντων βακτηρίων προέρχονταν από τους ίδιους τους ανθρώπους που τα είχαν μεταφέρει στον χώρο, ενώ οι υπόλοιποι μικροοργανισμοί προέρχονταν από τα φυτά και άλλες πηγές.

 

Η σύγχρονη ζωή επιβάλλει στους περισσότερους να παραμένουν πολλές ώρες μέσα σε κλειστούς χώρους. Είναι απαραίτητο όμως ο χώρος στον οποίο βρισκόμαστε να είναι υγιής και ένας τρόπος είναι ο σωστός και καλός αερισμός του.

KEELPNO

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

farmacy

banner 2a