Αυτές είναι οι 13 συχνότερες φοβίες

hypsophobia

Ύψος, φίδια και ομιλίες ενώπιον κοινού οι συχνότερες φοβίες των ενηλίκων σύμφωνα με νέα βρετανική δημοσκόπηση.Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας τα μεγάλα ύψη προκαλούν μικρό ή μεγάλο φόβο στο 58% των ενηλίκων, με το 23% να τρέμουν στην ιδέα ότι θα σταθούν στην άκρη ενός μπαλκονιού που βρίσκεται πολλά μέτρα πάνω από την επιφάνεια της γης.

Το 56% των ερωτηθέντων δυσκολεύονται να μιλήσουν ενώπιον κοινού, με το 20% να μην το αποτολμούν καν, ενώ το 52% φοβούνται τα φίδια - με το 21% να τα φοβούνται τόσο πολύ, ώστε δεν θέλουν καν να τα βλέπουν.

Στον κατάλογο με τις συχνότερες φοβίες την τέταρτη θέση καταλαμβάνει η αραχνοφοβία, με το 18% των ενηλίκων να τις τρέμουν και το 24% να τις φοβούνται αρκετά.

Την πέμπτη θέση καταλαμβάνει η κλειστοφοβία. Τον κατάλογο με τις 13 συχνότερες φοβίες συμπληρώνουν τα ποντίκια (φοβίζουν πολύ ή λίγο το 26% των ενηλίκων), τα αεροπορικά ταξίδια (24%), τα πλήθη (η αγοραφοβία, αφορά το 21% των ενηλίκων) και οι κλόουν (12%).

Σκοτάδι, αίμα και σκύλοι είναι αυτά που φοβίζουν λιγότερο τους ενήλικες, με μόλις το 3% των ενηλίκων να τα τρέμουν και το 11-12% να τα φοβούνται λίγο.

KEELPNO

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

farmacy

banner 2a