Τσίμπημα μέλισσας: σε ποιο σημείο του σώματος πονάει περισσότερο;

bee

Σε ένα περίεργο και σίγουρα επίπονο πείραμα υποβλήθηκε Αμερικανός φοιτητής ο οποίος θέλησε να ανακαλύψει σε ποιο σημείο του σώματος πονάμε περισσότερο από το τσίμπημα της μέλισσας.   

Μετά από πέντε τσιμπήματα καθημερινά, επί 38 συνεχόμενες ημέρες, σε 25 διαφορετικά σημεία του σώματός του, η ετυμηγορία του ήταν ότι πιο οδυνηρό από όλα είναι το τσίμπημα στα ρουθούνια της μύτης.

Αναλυτικότερα, ο Μάικλ Σμιθ του πανεπιστημίου Κορνέλ, ο οποίος έκανε τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας "PeerJ", βαθμολόγησε με 9 το τσίμπημα στα ρουθούνια (σε μία κλίμακα πόνου 0-9).

Ακολουθούν τα τσιμπήματα στο πάνω χείλος (8,7), στο πέος (μόλις 7,3) και στους όρχεις (7). Το τσίμπημα στον βραχίονα βαθμολογήθηκε με 5, ενώ τα λιγότερο επώδυνα τσιμπήματα ήταν στο κρανίο, στην άκρη του μεσαίου δαχτύλου και στο μπράτσο (όλα με 2,3).

Ο Μάικλ Σμιθ μελετά εδώ και καιρό τη ζωή των μελισσών και, σύμφωνα με το ΑΠΕ,  κάποια στιγμή του ήλθε η ιδέα να υποβληθεί στο πείραμα των τσιμπημάτων. Όπως είπε, «περίμενα ότι θα πονούσε πολύ το τσίμπημα στα γεννητικά όργανα. Όταν όμως συνέβη, δεν πόνεσε, όσο περίμενα». Όσον αφορά το τσίμπημα στα ρουθούνια, ανέφερε ότι «όλο το σώμα σου αντιδρά, φταρνίζεσαι, κοντανασαίνεις, τα μάτια σου τρέχουν - δεν είναι καθόλου ευχάριστο».

KEELPNO

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

farmacy

banner 2a