Πιο κοντά στο εμβόλιο για τον καρκίνο!

vaccine

Εμβόλιο κατά του καρκίνου δοκιμάστηκε με επιτυχία για πρώτη φορά στον άνθρωπο. Μάλιστα το συγκεκριμένο εμβόλιο επιτίθεται σε μόριο το οποίο υπάρχει στο 90% των καρκίνων!

 

Η αισιόδοξη και ελπιδοφόρα είδηση αναφέρθηκε στη βρετανική «Daily Mail» και κατά τη δοκιμή, συμμετείχαν 10 πάσχοντες από πολλαπλούν μυέλωμα, μία μορφή αιματολογικού καρκίνου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με το δημοσίευμα όλοι οι εθελοντές έδειξαν μεγαλύτερη αντοχή εναντίον της νόσου, ενώ τρεις από τους 7 που ήδη ολοκλήρωσαν τη θεραπεία τους, δεν έχουν πλέον ενδείξεις της νόσου.

Το συγκεκριμένο εμβόλιο σχεδιάστηκε για θεραπευτικό σκοπό. Στοχεύει σε μία πρωτεΐνη που λέγεται MUC1 και η οποία υπερπαράγεται από τα καρκινικά κύτταρα, αλλά όχι από τα υγιή.

Η πρωτεΐνη αυτή παράγεται σε εννέα από τους δέκα καρκίνους – μεταξύ αυτών του μαστού, του προστάτη, του παγκρέατος, του παχέος εντέρου και των ωοθηκών.

Αν και οι έρευνες σύμφωνα με τους ειδικούς βρίσκονται σε πολύ καλό στάδιο, όπως επισημαίνουν θα χρειαστούν ακόμα αρκετά χρόνια έως ότου ξεκινήσει η ευρεία διάθεση του εμβολίου.

KEELPNO

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

farmacy

banner 2a