Η τσίχλα κάνει καλό στον εγκέφαλό μας!

gum

Το μάσημα τσίχλας δεν προσφέρει μόνο δροσερή αναπνοή αλλά…γυμνάζει και τον εγκέφαλό μας!


Σύμφωνα με νέα μελέτη, το μάσημα της τσίχλας ενισχύει τη σκέψη και την ετοιμότητα του εγκεφάλου, με τους ανθρώπους που μασάνε τσίχλα να έχουν έως και 10% γρηγορότερες αντιδράσεις από όσους δεν μασάνε.

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, οκτώ διαφορετικά μέρη του εγκεφάλου επηρεάζονται από το μάσημα, με μία θεωρία να εξηγεί πως το μάσημα της τσίχλας αυξάνει τον ερεθισμό του εγκεφάλου και τη ροή αίματος προς αυτόν.

Οι ερευνητές κατά τη διάρκεια των ερευνών τους σκάναραν τους εγκεφάλους εθελοντών (κάποιοι εκ των οποίων μασούσαν και κάποιοι που δεν μασούσαν) για να παρατηρήσουν την εγκεφαλική δραστηριότητα. Κατά τη διάρκεια των 30λεπτων τεστ, οι εθελοντές πίεζαν ένα κουμπί με τον δεξί ή τον αριστερό τους αντίχειρα έπειτα από τις υποδείξεις ενός βέλους σε μια οθόνη υπολογιστή.

Όπως αποδείχθηκε, οι εθελοντές που μασούσαν τσίχλα κατά τη διάρκεια των τεστ είχαν πιο γρήγορες αντιδράσεις στο πάτημα των κουμπιών από εκείνους που δεν μασούσαν.

Συγκεκριμένα, όσοι μασούσαν τσίχλα έκαναν έναν μέσο όρο 493 χιλιοστά του δευτερολέπτου μέχρι να πατήσουν το σωστό κουμπί, ενώ εκείνοι που δεν μασούσαν είχαν μέσο όρο τα 545 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

KEELPNO

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

farmacy

banner 2a