Περπατήστε και…διώξτε την κατάθλιψη

walking Είναι τόσο απλό και εύκολο: ένα χαλαρό περπάτημα είναι ευεργετικό τόσο για τη σωματική όσο και την ψυχική σας υγεία! Ένα ολιγόλεπτο περπάτημα με χαλαρό βήμα, παίζει καταλυτικό ρόλο στη θεραπεία της κατάθλιψης, σύμφωνα με επιστήμονες από τη Σκωτία.

 

Μέχρι προσφάτως θεωρείτο δεδομένο από τους ειδικούς ότι η έντονη γυμναστική μπορεί να αμβλύνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης. Τα αποτελέσματα της νέας αυτής μελέτης αποδεικνύουν ότι κάτι τέτοιο ισχύει και για τις δραστηριότητες με ήπια ένταση. Δηλαδή ένας απλός περίπατος μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά ωφέλιμος.

 

Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Ψυχική Υγεία & Φυσική Δραστηριότητα», οι μελέτες τους δείχνουν ότι το περπάτημα βοηθούσε σημαντικά τους πάσχοντες από κατάθλιψη να αισθανθούν καλύτερα, παρέχοντας ψυχικό όφελος ανάλογο με αυτό που έχει παρατηρηθεί σε όσους γυμνάζονται σκληρά.

 

Υπολογίζεται ότι ένας στους δέκα ανθρώπους θα αναπτύξει κατάθλιψη κάποια στιγμή στη ζωή του. Αν και υπάρχουν φάρμακα για την αντιμετώπισή της, οι ειδικοί συχνά συνιστούν γυμναστική σε όσους έχουν ήπια μορφή της νόσου.

KEELPNO

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

farmacy

banner 2a