Πλέον χαλαρωτική η θέα της θάλασσας!

thalassa

Το καλύτερο μέρος για χαλάρωση είναι η ακροθαλασσιά. Βρετανική μελέτη απέδειξε ότι ο αναζωογονητικός αέρας της ακροθαλασσιάς έχει την θετικότερη επίδραση, υπερισχύοντας της εξοχής ή του πάρκου.

 

Μάλιστα, όπως ανέφεραν οι επιστήμονες, η ακροθαλασσιά μπορεί να αντανακλά μια εσωτερική προτίμηση για την θέα και τον ήχο του νερού. Κατά την μελέτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Περιβάλλοντος και Ανθρώπινης Υγείας, οι ερευνητές προσπάθησαν να δουν πως οι διαφορετικοί τύποι εξωτερικού περιβάλλοντος μπορούν να παράγουν χαλάρωση και της ηρεμία στον άνθρωπο.

 

Οι εθελοντές κατέγραφαν τις συναισθηματικές αντιδράσεις τους στην παραλία, την εξοχή και το πάρκο. Σαφώς και τα τρία μέρη δημιουργούσαν αίσθηση αναζωογόνησης. Όμως η μεγαλύτερη αίσθηση ευχαρίστησης πήγαζε από την γυμναστική δίπλα στη θάλασσα, ανεξαρτήτως παραγόντων όπως η ηλικία, αν είχαν παρέα ή ήταν μόνοι.

 

Η ακροθαλασσιά ήταν για τους εθελοντές η πιο θετική εμπειρία σε αντίθεση με τα πάρκα των πόλεων ή τις βόλτες στην εξοχή. Οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα για το τι είναι αυτό που κάνει τον άνθρωπο να αντλεί ευχαρίστηση περισσότερο από την θάλασσα, εν αντιθέσει με άλλα τοπία. Εικάζουν όμως οι άνθρωποι ανταποκρίνονται θετικά στον τρόπο που το φως αντανακλάται στο νερό ή στον ήχο της θάλασσας. Δεν αποκλείουν ακόμη κοινωνικές ή πολιτισμικές επιρροές πίσω από την προτίμηση για την ακροθαλασσιά ή ακόμα και ατομικούς συσχετισμούς, όπως οι παιδικές αναμνήσεις.

KEELPNO

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

farmacy

banner 2a