Δεν θα το πιστεύετε: Τι κοινό έχουν οι δημόσιες τουαλέτες με το τιμόνι του αυτοκινήτου σας;

car

Αν διαβάσετε την παρακάτω έρευνα, τότε την επόμενη φορά που θα μπείτε στο αυτοκίνητό σας θα καθαρίσετε με μανία το τιμόνι σας…


Το τιμόνι του αυτοκινήτου έχει τόσα βακτηρίδια που ξεπερνά τις δημόσιες τουαλέτες! Αυτά είναι τα αποτελέσματα έρευνας του Πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου.

Οι φοιτητές πήραν δείγματα από τα καπάκια δημοσίων τουαλετών του Λονδίνου και από το αυτοκίνητα φοιτητών και των γονιών τους. Όπως αποδείχθηκε στα τιμόνια ανιχνεύτηκαν περισσότερα από 700 διαφορετικά είδη βακτηρίων ανά τετραγωνική ίντσα, όταν στα καπάκια των δημόσιων τουαλετών υπήρχαν λιγότερα από 80!

Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, το τιμόνι αποτελεί εστία μόλυνσης αφού οι περισσότεροι καθαρίζουν το αυτοκίνητο μεν, αλλά δεν μπαίνουν στη διαδικασία να καθαρίσουν τη στεφάνη του τιμονιού.

Παράλληλα στην καθημερινότητα με τα χέρια μας να έρχονται σε επαφή με διάφορα αντικείμενα, αλλά και η λανθασμένη επιλογή (κυρίως για την οδική ασφάλεια) κάποιων να τρώνε διάφορα μικρογεύματα μέσα στο αυτοκίνητο, δημιουργούν μία κατάσταση στο τιμόνι στα όρια της μόλυνσης.

 

KEELPNO

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

farmacy

banner 2a