Επιβίωση αρχαίων ιών στο ανθρώπινο DNA για εκατομμύρια χρόνια

human dna

Οι αρχαίοι ιοί επιβιώνουν στο ανθρώπινο DNA ακόμη και για εκατομμύρια χρόνια, σύμφωνα με ιατρική έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, το Κέντρο Ερευνών AIDS Aaron Diamond της Νέας Υόρκης και το Καθολικό Πανεπιστήμιο του Λουβέν.

 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μεγάλης μελέτης, κάποιοι παθογόνοι μικροοργανισμοί, των οποίων η ύπαρξη χρονολογείται από την εποχή των δεινοσαύρων, αντέχουν και επιβιώνουν στο κληρονομήσιμο ανθρώπινο DNA.

 

Συγκεκριμένα, ένας από τους ιούς που εισέβαλε στο γενετικό υλικό ενός αρχαίου ζώου, αποτελεί μέρος πολλών εξελικτικών γραμμών και βρέθηκε στο γονιδίωμα των περισσότερων θηλαστικών. Ένας άλλος ιός μόλυνε ένα πρώιμο ανθρωποειδές, και συνεπώς βρέθηκε να επιβιώνει μέχρι σήμερα σε πιθήκους και ανθρώπους.

 

Η εν λόγω μελέτη είχε πραγματικά εντυπωσιακά αποτελέσματα για το ενδεχόμενο το ανθρώπινο DNA να λειτουργεί ως περιβάλλον που επιτρέπει ή ευνοεί την εξέλιξη ιών με το πέρασμα χρόνου. Ωστόσο, σύμφωνα με τους επιστήμονες οι αρχαίοι ιοί δεν προκαλούν κάποιο γνωστό κίνδυνο για τους ανθρώπους ξενιστές. Αντίθετα, κάποιοι συνυπάρχουν συμβιωτικά με τον οργανισμό, συμβάλλοντας στην εύρυθμη λειτουργία του.

 

KEELPNO

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

farmacy

banner 2a