Όλο και περισσότεροι Έλληνες κόβουν το τσιγάρο!

Deal-to-Cut-Smoking

Το 45% των καπνιστών είναιαποφασισμένοι να σταματήσουν τo κάπνισμα!

Υπάρχει φαρμακευτική λύση για την οριστική διακοπή της βλαβερής συνήθειας!Η πλέον αισιόδοξη είδηση έρχεται από την Ομάδα Διακοπής Καπνίσματος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρίας. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα το 45% των Ελλήνων καπνιστών δηλώνει αποφασισμένο να κόψει το κάπνισμα το επόμενο εξάμηνο.

 

Τα στοιχεία δείχνουν ότι όλο και περισσότεροι καπνιστές αποφασίζουν να σβήσουν οριστικά το τσιγάρο και να αλλάξουν τρόπο ζωής. Μάλιστα το ποσοστό των καπνιστών που επιχείρησαν να κόψουν το τσιγάρο τα τελευταία δύο χρόνια, διπλασιάστηκε. Το 61% αυτών, είναι στην ηλικιακή ομάδα των 30-40 ετών.

 

Ως ο κυριότερος λόγος για τη διακοπή του καπνίσματος καταγράφεται η υγεία, με ποσοστό 66%, ενώ ακολουθεί, με αυξητική τάση, ο οικονομικός παράγοντας.

 

Συνολικά το 60% των καπνιστών δήλωσε ότι έχει κάνει τουλάχιστον μια προσπάθεια να κόψει το κάπνισμα χωρίς επιτυχία. Κάτι που σύμφωνα με τους ειδικούς υπογραμμίζει το γεγονός ότι η διακοπή του καπνίσματος είναι ιδιαίτερα δύσκολη, όταν γίνεται με ατομική και μόνο προσπάθεια.

 

Τα ποσοστά επιτυχίας για τη διακοπή του τσιγάρου πολλαπλασιάζονται στα Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος και αγγίζουν το 65%. Τα Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος λειτουργούν στα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία της χώρας και απαρτίζονται από ομάδα γιατρών ειδικών στη διακοπή καπνίσματος. Εκεί μπορείτε να κλείσετε ραντεβού καλώντας στη γραμμή 1535. Τέλος, πλέον υπάρχει και στην Ελλάδα ασφαλές φάρμακο ειδικό για τη διακοπή του καπνίσματος.

KEELPNO

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

farmacy

banner 2a