Κρατήστε… ζεστή τη μύτη σας ενάντια στις ιώσεις!

ghk-scarf-de

Η κρύα μύτη «ξυπνάει» τις ιώσεις υποστηρίζουν Αμερικανοί επιστήμονες. Εάν θέλετε να μην αρρωστήσετε, φροντίστε να αναπνέετε μέσα στο κασκόλ σας όταν βγαίνετε από το σπίτι, ώστε να διατηρείτε τη μύτη σας ζεστή, επισημαίνουν οι ειδικοί.


Η ομάδα του Πανεπιστημίου του Γέιλ, ανακάλυψε ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες δυσχεραίνουν την καταπολέμηση του ιού που είναι υπεύθυνος για τις μισές ιώσεις των ενηλίκων και για σχεδόν όλες των παιδιών.

Ο ιός αυτός είναι ο ρινοϊός, ο οποίος αποτελεί επίσης κύρια αιτία εξάρσεως του άσθματος.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών οι επιστήμονες εξέτασαν πόσο καλά αναπτύσσεται και πολλαπλασιάζεται ο ρινοϊός στα κύτταρα, όταν αυτά εκτίθενται σε διαφορετικές θερμοκρασίες.

Όπως διαπίστωσαν, ο ρινοϊός αναπαράγεται εξαιρετικά στις θερμοκρασίες των 33 βαθμών Κελσίου που είθισται να επικρατούν στο εσωτερικό της μύτης, αλλά όχι στους 37 βαθμούς Κελσίου των πνευμόνων. Και αυτό καθώς, στους 33 βαθμούς η ανοσοποιητική αντίδραση του οργανισμού είναι μειωμένη, οπότε δεν μπορεί πλέον να διατηρήσει αδρανή τον ρινοϊό ο οποίος ανά πάσαν στιγμή υπάρχει στη μύτη του ενός στους πέντε ανθρώπους.

Άρα, αν ένας άνθρωπος που φέρει τον ιό, βγει έξω στο κρύο με ακάλυπτη μύτη, μπορεί κάλλιστα να επιστρέψει στο σπίτι του με ίωση, λένε οι ερευνητές.

KEELPNO

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

farmacy

banner 2a