Σεξουαλικά μηνύματα οδηγούν... στο ριψοκίνδυνο σεξ

teen-text

Ένας στους επτά μαθητές Γυμνασίου στο Λος Άντζελες που έχει κινητό τηλέφωνο και στέλνει μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου, κινδυνεύει πολύ περισσότερο να υιοθετήσει μια ριψοκίνδυνη σεξουαλική συμπεριφορά σε σχέση με άλλους έφηβους που χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις έρευνες, οι έφηβοι που είχαν στείλει μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου είχαν επταπλάσιες πιθανότητες να είναι σεξουαλικά δραστήριοι σε σχέση με εκείνους που δεν είχαν στείλει ποτέ.

 

«Αυτό που πραγματικά θελήσαμε να μάθουμε είναι αν υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στην αποστολή τέτοιων μηνυμάτων και την παρακινδυνευμένη σωματική συμπεριφορά. Και η απάντηση είναι πολύ έντονα 'ναι'», τόνισε ο Έρικ Ράις, ερευνητής κοινωνικών δικτύων στο πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες και επικεφαλής της έρευνας.

 

Μια ακόμη πρόσφατη μελέτη είχε παρόμοια ευρήματα. Μαθητές Γυμνασίου στο Τέξας έλαβαν μέρος στις έρευνες των ειδικών, όπου διαπιστώθηκε πως ένας στους τέσσερις εφήβους είχε στείλει γυμνή του φωτογραφία με μήνυμα από το κινητό του ή με email και ότι οι μαθητές αυτοί είχαν περισσότερες πιθανότητες να κάνουν ριψοκίνδυνο σεξ.

 

Σε έρευνα που χρηματοδότησαν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών, λίγο μεγαλύτερο ποσοστό του 40% των εφήβων που έχουν κινητό τηλέφωνο είπαν ότι έχουν ήδη κάνει σεξ, ενώ σχεδόν τα δύο τρίτα από αυτούς χρησιμοποίησαν προφυλακτικό την τελευταία φορά.

 

Οι επιστήμονες εφιστούν την προσοχή γονέων και εκπαιδευτικών στους οποίους προτείνουν να μιλούν με τους μαθητές για το σεξ, τους τρόπους προφύλαξης, τους κινδύνους αλλά και για την ασφαλή χρήση κινητού και ίντερνετ.

 

KEELPNO

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

farmacy

banner 2a