Το κάπνισμα κάνει κακό και στον εγκέφαλο

smokingggg

Τα αρνητικά του πολλά... και τώρα έρχεται να προστεθεί ακόμα ένα: το κάπνισμα βλάπτει επίσης τον εγκέφαλο και το νου, κάνοντας ζημιά στη μνήμη, τη μάθηση και γενικότερα τη σκέψη.

 

Βρετανοί επιστήμονες μελέτησαν περίπου 8.000 ανθρώπους άνω των 50 ετών και διαπίστωσαν ότι, εκτός από το κάπνισμα, η υψηλή αρτηριακή πίεση και η παχυσαρκία επιδρούν αρνητικά στον εγκέφαλο, αλλά σε μικρότερο βαθμό.

 

Οι ειδικοί μελέτησαν για 8 χρόνια τους παράγοντες κινδύνου για έμφραγμα και εγκεφαλικό σε σχέση με την υγεία του εγκεφάλου, αλλά και σε συνάρτηση με τον τρόπο ζωής των ανθρώπων μετά τους 50 τους, κάνοντας νοητικά τεστ κατά περιοδικά χρονικά διαστήματα.

 

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο κίνδυνος εμφράγματος ή εγκεφαλικού σχετίζεται σημαντικά με τη νοητική υγεία, με συνέπεια ο καρδιαγγειακός κίνδυνος να αυξάνει, όσο αδρανοποιούνται οι λειτουργίες του εγκεφάλου. Οι επιστήμονες επεσήμαναν πως το κάπνισμα εμφανίστηκε ως βασικός παράγων που μείωνε τις επιδόσεις στα νοητικά-γνωστικά τεστ, άρα σχετίζεται με τη σταδιακή έκπτωση των νοητικών λειτουργιών

KEELPNO

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

farmacy

banner 2a