Περισσότερο έμπιστα τα καστανά από τα μπλε μάτια;

browneyes

Οι άνθρωποι με καστανά μάτια αποδεικνύονται πιο…έμπιστοι από όσους έχουν γαλανά. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν Τσέχοι επιστήμονες που πραγματοποίησαν για πρώτη φορά έρευνα η οποία συσχετίζει το χρώμα των ματιών και το σχήμα του προσώπου ενός ανθρώπου, με το πόσο αξιόπιστος φαίνεται στους γύρω του.

 

Οι ειδικοί ζήτησαν από μια ομάδα 238 εθελοντών να αξιολογήσουν τις φωτογραφίες 40 ανδρών και 40 γυναικών. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά.

 

Οι άνδρες που είχαν γαλανά μάτια και λεπτό μακρύ πρόσωπο ήταν οι λιγότερο αξιόπιστοι για τους εθελοντές, αν και το ίδιο δεν φάνηκε να συμβαίνει με τα γυναικεία πρόσωπα.

 

Το σήμα του γυναικείου προσώπου, εκτός από τα μάτια, δεν φαίνεται να επηρεάζει το βαθμό αξιοπιστίας της, αν και σε γενικές γραμμές τα γυναικεία πρόσωπα κρίνονται πιο αξιόπιστα από τα ανδρικά.

 

Χαρακτηριστικό είναι ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες με καστανά μάτια βαθμολογήθηκαν ως πρόσωπα μεγαλύτερης εμπιστοσύνης. Τα πιο στρογγυλά ανδρικά πρόσωπα, με μεγαλύτερο στόμα και σαγόνι, έγιναν αντιληπτά ως πιο αξιόπιστα σε σχέση με τα πιο στενόμακρα πρόσωπα.

 

Πάντως από τα αποτελέσματα των ερευνών βρέθηκε ότι η αξιοπιστία ενός ατόμου δεν καθορίζεται αποκλειστικά και μόνο από το χρώμα των ματιών του ατόμου. Συγκεκριμένα σε περίπτωση που φαίνονται μόνο τα μάτια του ατόμου, δεν διαπιστώνεται κάποια σημαντική διαφορά μεταξύ καστανομάτηδων και γαλανομάτηδων, όσον αφορά το αίσθημα εμπιστοσύνης που γεννούν. Όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες ο συνδυασμός χρώματος ματιών και σχήματος προσώπου κάνει τη διαφορά.

 

 

KEELPNO

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

farmacy

banner 2a