Οι γυναίκες ψάχνουν όμορφους άνδρες και οι άνδρες θέλουν έξυπνες γυναίκες!

woman-flirting-with-man

Απάντηση σε ένα από τα βασικότερα ερωτήματα φαίνεται πως έδωσαν ερευνητές σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Psychological Science». Τι θέλουν οι άνδρες από τις γυναίκες και τι θέλουν οι γυναίκες από τους άνδρες; 

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της μελέτης, στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες το ενδιαφέρον των ανδρών για την εμφάνιση της γυναίκας αρχίζει να φθίνει, δίνοντας τη θέση στη νοημοσύνη και στον χαρακτήρα της γυναίκας. Από την άλλη οι γυναίκες ενδιαφέρονται περισσότερο για την εμφάνιση του άντρα και λιγότερο για τα λεφτά του, αφού οι ίδιες μπορούν πλέον να συντηρήσουν τον εαυτό τους.

 

Στην έρευνα οι ειδικοί μελέτησαν 12.000 ανθρώπους από περισσότερες από 30 χώρες, τους οποίους ρώτησαν ποια χαρακτηριστικά θεωρούν ως τα πιο σημαντικά σε έναν δυνητικό σύντροφο. Τα στοιχεία που συνέλεξαν συμπεριλαμβάνονται στην Παγκόσμια Έκθεση για το Χάσμα των Φύλων, η οποία καλύπτει συνολικώς 135 χώρες και εκδίδεται ετησίως από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

 

Στις αναπτυσσόμενες χώρες όπου υπάρχουν ακόμα ανισότητες μεταξύ των δύο φύλων, συνεχίζουν να επικρατούν τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά: δηλαδή γυναίκες όμορφες και στρουμπουλές (γιατί αυτό το σώμα υποδηλώνει καλή γονιμότητα), και άνδρες πλούσιους για να μπορούν να συντηρήσουν καλά την οικογένεια. Όμως, στις αναπτυγμένες χώρες, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Η ισότητα έφερε αλλαγή και στον τρόπο που σκεφτόμαστε για το αντίθετο φύλο.

KEELPNO

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

farmacy

banner 2a