Η γυμναστική κάνει καλό και… στο μυαλό μας!

running


Η συστηματική γυμναστική προσφέρει στην υγεία. Μπορεί να ελαττώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης εμφράγματος, εγκεφαλικού, υπέρτασης, διαβήτη, παχυσαρκίας, κατάθλιψης, άνοιας και πολλών άλλων. Όμως τώρα οι επιστήμονες γνωστοποιούν ότι η γυμναστική αποτελεί «φάρμακο» και για το μυαλό μας!

Σύμφωνα με παλαιότερες μελέτες, η εξάσκηση συνεισφέρει στη γέννηση νέων μιτοχονδρίων – δομές στα κύτταρα που παράγουν την ενέργεια του σώματος – στους μύες. Αυτή η διαδικασία αυξάνει την αντοχή μας, ενώ μειώνει το κίνδυνο της παχυσαρκίας.

Ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας διαπίστωσε ότι η γυμναστική θα μπορούσε να επιδράσει θετικά και στις κεντρικές ομάδες κυττάρων του εγκεφάλου. Οι καθηγητές επισημαίνουν ότι η ενεργειακή ώθηση που προκαλείται από τη γυμναστική, οδηγεί στην ταχύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία του εγκεφάλου μας.

Όπως μάλιστα τόνισαν η φυσική άσκηση διατηρεί τον εγκέφαλο νεότερο και βραχυπρόθεσμα η γυμναστική θα μπορούσε να μειώσει τη πνευματική κόπωση και να οξύνει τη σκέψη.

KEELPNO

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

farmacy

banner 2a