Επιπλέον φως στο μυστήριο του εγκεφάλου

egkefalos Από την αρχή θα πρέπει να γραφτούν τα ιατρικά εγχειρίδια για τον εγκέφαλο, αφού Αμερικανοί επιστήμονες προχώρησαν σε μία σημαντική ανακάλυψη, η οποία ανατρέπει τα μέχρι τώρα δεδομένα. Σύμφωνα με την ανακάλυψη, το κέντρο λόγου βρίσκεται σε άλλη περιοχή του εγκεφάλου και όχι σ’ αυτή που πίστευαν έως τώρα οι νευρολόγοι.

Οι επιστήμονες του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου της Georgetown των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, εντόπισαν μία διαφορετική περιοχή του εγκεφάλου, που σχετίζεται με την επεξεργασία του λόγου. Όλα τα ιατρικά βιβλία αναφέρουν ως κέντρο του λόγου την «περιοχή του Βέρνικε», που πήρε το όνομά της από τον Γερμανό νευρολόγο του 19ου αιώνα, σύμφωνα με τον οποίο ο λόγος επεξεργάζεται στο πίσω μέρος του εγκεφαλικού φλοιού, ακριβώς πίσω από τον ακουστικό φλοιό.

Οι ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου όμως, συνέκριναν 115 μελέτες απεικόνισης του εγκεφάλου και κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι το κέντρο του λόγου στην πραγματικότητα βρίσκεται 3 εκατοστά πιο κοντά στο μπροστινό μέρος του εγκεφάλου, στον αριστερό κροταφικό λοβό και όχι πίσω από τον ακουστικό φλοιό.

Η μετακίνηση της «περιοχής του Βέρνικε» θα βοηθήσει στην πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση ασθενών με εγκεφαλικά επεισόδια ή άλλες εγκεφαλικές βλάβες, που οδηγούν σε διαταραχές του λόγου. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, εάν ένας ασθενής δεν μπορεί να μιλήσει ή να κατανοήσει τον λόγο, πλέον υπάρχει μία καλύτερη ένδειξη για το πού ακριβώς έχει συμβεί η ζημιά.

KEELPNO

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

farmacy

banner 2a