Αλκοόλ: μη χωριζέτω όταν πίνουν και οι δύο σύζυγοι - διαζύγιο όταν πίνει ο ένας!

couple-drunk-htln-love-favim-com-120697

Ένας εκ των δύο συζύγων γερό ποτήρι; Αν ναι, μάλλον το διαζύγιο είναι θέμα χρόνου. Τι γίνεται όμως όταν και οι δύο πίνουν; 


Τότε η πιθανότητα διαζυγίου δεν διαφέρει από αυτή οποιουδήποτε άλλου ζευγαριού, σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες. 

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, παρακολούθησαν 634 ζευγάρια από τη στιγμή του γάμου τους και για τα επόμενα εννέα χρόνια.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών τους οι ειδικοί χώρισαν σχεδόν τα μισά ζευγάρια, στα οποία μόνο ο ένας έπινε πολύ, ενώ στα υπόλοιπα ζευγάρια (που είτε δεν έπινε κανένας σύζυγος υπερβολικά, είτε και οι δύο έπιναν πολύ) το ποσοστό διαζυγίων, δεν ξεπέρασε το 30%. Ως υψηλή κατανάλωση αλκοόλ θεωρήθηκαν τουλάχιστον έξι ποτά στη σειρά ή το να πίνει κανείς όσο χρειάζεται για να μεθύσει.

Σύμφωνα μάλιστα με τους ειδικούς υψηλότερο ποσοστό διαζυγίων παρουσίαζαν οι γάμοι στους οποίους έπινε η γυναίκα. Όπως εξηγούν αυτό συμβαίνει διότι η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ από μια γυναίκα γίνεται πιο εύκολα αντιληπτή από ένα άνδρα ότι αντιβαίνει στον ρόλο της συζύγου, με συνέπεια να δημιουργούνται ακόμα περισσότερες ενδοοικογενειακές συγκρούσεις.

KEELPNO

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

farmacy

banner 2a