Κρατάς μυστικό; Τότε κινδυνεύει η ευτυχία και η υγεία σου!

keep secret

Αν και θεωρητικά είναι καλύτερος φίλος όποιος μπορεί να κρατήσει μυστικό, έρευνες αποδεικνύουν ότι οι μαρτυριάρηδες είναι πιο ευτυχισμένοι και υγιείς από τα άτομα εμπιστοσύνης!  


Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail, πολλές πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που κρατούν μυστικά έχουν περισσότερες πιθανότητες όχι απλά να αντιμετωπίσουν ψυχολογικά προβλήματα, αλλά ακόμη και να βιώσουν σωματικό πόνο.

Ανάμεσα στα εντυπωσιακά αποτελέσματα είναι το γεγονός ότι τα προβλήματα φεύγουν ως δια μαγείας μόλις ο μυστικοπαθής αποκαλύψει το μυστικό που τον βαραίνει!

Τελευταία έρευνα του καθηγητή Τομ Φριτζν αποκάλυψε ότι όσοι κρατούν μυστικά βιώνουν χαμηλό αυτοέλεγχο, κατάθλιψη και μοναξιά. Μετά από 6 μήνες, όταν οι εθελοντές εξετάστηκαν και πάλι, ο καθηγητής βρήκε πως όσοι είχαν αποκαλύψει το μυστικό ένιωθαν καλύτερα ψυχολογικά, σε αντίθεση με εκείνους που δεν το είχαν κάνει.

Όπως προκύπτει από άλλη έρευνα, ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι προγραμματισμένος έτσι ώστε να μην κρατά για πολύ ένα μυστικό. μάλιστα, όσο περισσότερο προσπαθεί κανείς να καταπιέσει ένα μυστικό, τόσο πιο πολύ το θυμάται, με αποτέλεσμα να προκαλεί στον εαυτό του άγχος και τελικά αναγκάζεται να αποκαλύψει το μυστικό! 

KEELPNO

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

farmacy

banner 2a