Μεγάλη Βρετανία: fast food λόγω…κρίσης!

JUNK

Στο γρήγορο φαγητό στρέφονται οι Βρετανοί λόγω οικονομικής κρίσης…Και αυτό καθώς σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Δημοσιονομικών Σπουδών, οι Βρετανοί περιόρισαν την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών ελλείψει… χρημάτων!


Όπως φαίνεται από τη μελέτη, η οποία και αποτυπώνει τις αγοραστικές συνήθειες περισσότερων από 15.000 νοικοκυριών το διάστημα 2005-2012, οι βρετανοί κάνουν οικονομία αγοράζοντας λιγότερα τρόφιμα, αλλά και χειρότερης ποιότητας επιλέγοντας λιγότερο θρεπτικά τρόφιμα με μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη και κορεσμένα λιπαρά.

Η Βρετανία είναι από τις χώρες όπου, οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν πολύ περισσότερο σε σχέση με τις περισσότερες άλλες αναπτυγμένες οικονομίες κατά το διάστημα 2005-2012, ενώ οι αυξήσεις στους μισθούς ήταν περιορισμένες και το ποσοστό της ανεργίας αυξημένο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι πολίτες να δαπανούν 8,5% λιγότερα χρήματα σε τρόφιμα που αγοράζουν για το σπίτι, σε σύγκριση με την προ ύφεσης εποχή, με την τάση αυτή να εμφανίζεται πιο έντονα σε συνταξιούχους και οικογένειες με μικρά παιδιά.

Ωστόσο, το Ινστιτούτο Δημοσιονομικών Σπουδών αναφέρει ότι η διατροφή χειρότερης ποιότητας δεν είναι συνέπεια του μειωμένου εισοδήματος και ότι ορισμένες οικογένειες έχουν κατορθώσει να διατρέφονται εξίσου υγιεινά με πριν από την κρίση ξοδεύοντας λιγότερα χρήματα.

KEELPNO

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

farmacy

banner 2a