Δείτε αθλητικούς αγώνες και βελτιώστε τη φυσική σας κατάσταση!

watching football

Καλά νέα για τους λάτρεις των αθλητικών αγώνων: παρακολουθώντας αθλητικές δραστηριότητες μπορείτε να αυξήσετε τους καρδιακούς παλμούς, τον αναπνευστικό ρυθμό, τη ροή του αίματος ή και την εφίδρωση του σώματος! 

Όπως ανακάλυψαν Αυστραλοί ερευνητές, υπάρχει μια μικρή επίπτωση στην φυσιολογία του ανθρώπινου οργανισμού από την παρακολούθηση αθλητικών δραστηριοτήτων.

 

Οι ειδικοί έκαναν πειράματα με εννέα εθελοντές στους οποίους κατέγραφαν την ηλεκτρική νευρική δραστηριότητα, καθώς εκείνοι παρακολουθούσαν βιντεοσκοπημένες είτε ακίνητες εικόνες, είτε δρομείς να τρέχουν. Όπως εξηγούν οι επιστήμονες το «κλειδί» είναι το συμπαθητικό νευρικό σύστημα που τροφοδοτεί την καρδιά, τους αδένες, τα αιμοφόρα αγγεία και άλλους ιστούς και το οποίο αυξάνει τη δραστηριότητά του στη διάρκεια της πραγματικής άθλησης.

 

Ωστόσο, μην θεωρήσετε ότι βλέποντας απλά έναν αγώνα, γυμνάζεστε! Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι οι παρατηρούμενες φυσιολογικές αλλαγές ήταν μικρές και, καθώς οι εθελοντές κάθονταν χαλαρά χωρίς καμία μυϊκή δραστηριότητα, οι αντιδράσεις τους ήταν ψυχογενείς, δηλαδή προέρχονταν από το νου και όχι από το σώμα.

 

«Αν και η παρακολούθηση άλλων ανθρώπων να ασκούνται, μπορεί να αυξήσει τον παλμό της καρδιάς κάποιου και να επιφέρει κι άλλες φυσιολογικές αλλαγές, τίποτε δεν μπορεί να αντικαταστήσει τα οφέλη για την υγεία που αποκομίζει κανείς, αν σηκωθεί από τον καναπέ», υποστηρίζουν οι ειδικοί. 

KEELPNO

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

farmacy

banner 2a