Η πολύ τηλεόραση….κάνει κακό στη διατροφή των παιδιών

Kid-Watching-TV-Eating-Junkfood

Σνακ και αναψυκτικά «κερδίζουν» έναντι φρούτων και λαχανικών στα παιδιά που είναι φαν της τηλεόρασης. Η νέα αμερικάνικη δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine, αποδεικνύει ότι τα παιδιά που παρακολουθούν πολύ τηλεόραση ακολουθούν κακή διατροφή.

 

Οι επιστήμονες μελέτησαν 13.000 Αμερικανούς μαθητές και διαπίστωσαν ότι οι κακές διατροφικές συνήθειες ίσχυαν ακόμη και όταν συνεκτίμησαν παράγοντες όπως η γυμναστική και η συχνότητα κατανάλωσης σνακ κατά τη διάρκεια που τα παιδιά έβλεπαν τηλεόραση.

 

Ωστόσο, όπως οι ειδικοί επισημαίνουν, η μελέτη από μόνη της δεν μπορεί να αποδείξει ότι η τηλεόραση μπορεί να οδηγήσει τα παιδιά σε κακές διατροφικές επιλογές. Παρόλα αυτά τα αποτελέσματα προκαλούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Οι μαθητές – εθελοντές παρακολουθούσαν κατά μέσο όρο 2,5 ώρες τηλεόραση καθημερινά. Για κάθε επιπλέον ώρα παρακολούθησης ημερησίως, τα παιδιά Ε’ Δημοτικού έως και Γ’ Γυμνασίου, είχαν 5% λιγότερες πιθανότητες να τρώνε λαχανικά καθημερινά και 8% μικρότερες πιθανότητες να τρώνε τουλάχιστον ένα φρούτο.

 

Τα παιδιά που παρακολουθούσαν περισσότερο τηλεόραση είχαν επίσης 24% πιθανότητα να πίνουν αναψυκτικό τουλάχιστον μια φορά την ημέρα και 14% να προτιμούν τα εστιατόρια γρήγορου φαγητού τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

KEELPNO

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

farmacy

banner 2a