Ήλιος και ζέστη: τι πρέπει να προσέξετε για το μωράκι σας

beach baby with hat

Καλοκαίρι, ήλιος, θάλασσα και ζέστη….ναι, για εμάς τους μεγαλύτερους η καλύτερη εποχή του χρόνου! Η εποχή της παραλίας και της ξεγνοιασιάς. Τι γίνεται όμως όταν έχουμε νεογέννητα, ή βρέφη μικρής ηλικίας; Αυτή την περίοδο πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα το μωρό σας.

 

Οι ειδικοί συνιστούν να αποφεύγετε τις επισκέψεις στην παραλία εάν το μωρό σας είναι νεογέννητο.

 

Το μωρό σας υποφέρει από τη ζέστη. Φροντίστε λοιπόν στους χώρους που θα βρίσκεται να υπάρχει κλιματισμός. Οι παιδίατροι συνιστούν ότι η ιδανική θερμοκρασία είναι να ρυθμιστεί το κλιματιστικό στους 24 βαθμούς.

 

Σε ότι αγορά στα ρούχα των παιδιών, πρέπει να είναι ανοιχτόχρωμα και ελαφριά. Επίσης πρέπει να απλώνετε άφθονο παιδικό αντιηλιακό ενώ το καπελάκι είναι απαραίτητο.

 

Εάν πάτε βόλτα με το μωρό σας προτιμήστε νωρίς το πρωί, ή το απογευματάκι.

 

Αν είστε υποχρεωμένοι να μετακινηθείτε μαζί με το μωρό σας μέσα στον καύσωνα, αποφύγετε να το βάλετε σε μάρσιπο γιατί συνήθως το υλικό κατασκευής τους το ζεσταίνει υπερβολικά. Προτιμήστε για το καλοκαίρι τους υφασμάτινους μάρσιπους ή πάρτε το αγκαλιά.

 

Στις μετακινήσεις με το αυτοκίνητο, πριν μπείτε, ανοίξτε τα παράθυρα και το κλιματιστικό, για να αεριστεί και να γίνει δροσερός ο χώρος.

KEELPNO

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

farmacy

banner 2a