Βγάλτε tablets και smartphones από το υπνοδωμάτιο για καλύτερο ύπνο

tablet bed

Απαραίτητα μεν, βλαβερά – και για τον ύπνο – δε… όπως προκύπτει από αμερικανική μελέτη τα παιδιά που χρησιμοποιούν ταμπλέτες ή smartphones μέσα στα δωμάτιά τους κοιμούνται λιγότερο σε σχέση με εκείνα που δεν κοιμούνται με τις συσκευές στον ίδιο χώρο.


Μάλιστα, τα ευρήματα που δημοσιεύονται στην επιστημονική επιθεώρηση Pediatrics δείχνουν ότι η πρόσβαση σε tablet ή smartphone είναι πιο επικίνδυνη συγκριτικά με την ύπαρξη τηλεόρασης στο δωμάτιο σε ότι αφορά στη στέρηση ύπνου.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μετά από έρευνες σε 2000 παιδιά, όσα είχαν πρόσβαση σε ταμπλέτες και smartphones κοιμούνταν σχεδόν 21 λεπτά λιγότερο τη νύχτα σε σχέση με τα παιδιά στα δωμάτια των οποίων δεν υπήρχαν τέτοιες συσκευές. Επιπλέον, ήταν πιθανότερο να δηλώσουν ότι αισθάνονταν στέρηση ύπνου.

Όσα παιδιά είχαν τηλεόραση στο δωμάτιό τους κοιμήθηκαν 18 λεπτά λιγότερο σε σχέση με όσα δεν είχαν.

«Η παρουσία μίας μικρής οθόνης, αλλά όχι τηλεόρασης, στο υπνοδωμάτιο και ο χρόνος έκθεσης σε αυτήν συνδέονται με την αίσθηση ανεπαρκούς ξεκούρασης ή ανεπαρκούς ύπνου. Αυτά τα συμπεράσματα προειδοποιούν κατά της ανεξέλεγκτης πρόσβασης σε οθόνη στα υπνοδωμάτια των παιδιών», επισημαίνουν οι επιστήμονες. 

KEELPNO

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

farmacy

banner 2a