Καθρέφτη καθρεφτάκι μου: και οι ανήλικοι νοιάζονται για την εμφάνισή τους!

little-girl-looking-in-mirror-re

Η σημερινή κοινωνία δίνει μεγάλη αξία στην εξωτερική εμφάνιση. Τόσο μεγάλη που πλέον και τα μικρά παιδιά ακόμα ανησυχούν για την εξωτερική τους εμφάνιση…


Σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήχθη στη Μεγάλη Βρετανία από ιστοσελίδα για γονείς, το ένα τρίτο των παιδιών ανησυχούν για την εξωτερική τους εμφάνιση, με το 18% αυτών να έχουν στεναχωρηθεί σε τέτοιο βαθμό που να βάλουν τα κλάματα γιατί νιώθουν άσχημα.

Μάλιστα οι γονείς σε ποσοστό 95%, πιστεύουν ότι η κοινωνία «δίνει μεγάλη αξία στην εξωτερική εμφάνιση, αντί στα κατορθώματα και την προσωπικότητα του ατόμου».

Όπως αποκαλύπτει η έρευνα, παιδιά μικρότερα των 5 ετών φαίνεται να ανησυχούν για το πώς δείχνουν, ενώ μέχρι να φτάσουν στην ηλικία των 8 ετών πάνω από τα τρία τέταρτα των μικρών παιδιών είχαν πλήρη επίγνωση της εμφάνισής τους.

Τα μικρά κορίτσια ήταν πιο πιθανό να είναι δυσαρεστημένα με την εμφάνισή τους σε σχέση με τα αγόρια, με το 1/4 αυτών να έχει κλάψει επειδή δεν ήταν ικανοποιημένο με τον εαυτό του. Και τα αγόρια όμως ανησυχούν για το πώς φαίνονται με το ένα στα δέκα να έχει κλάψει επειδή πιστεύει ότι δεν είναι αρκετά όμορφο.

Δύο στους πέντε γονείς ανέφεραν ακόμη ότι τα παιδιά τους έχουν συγκρίνει την εξωτερική τους εμφάνιση με αυτή άλλων. Βέβαια, οι γονείς παραδέχτηκαν ότι ενδεχομένως αυτοί να δημιουργούσαν το πρόβλημα, καθώς σε ποσοστό 80% οι μαμάδες ανέφεραν ότι έχουν συγκρίνει τον εαυτό τους με άλλους, ενώ το 39% είπε πως έχει κλάψει για την εξωτερική του εμφάνιση.

 

KEELPNO

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

farmacy

banner 2a