Ελπίδες για πρόληψη της φαλάκρας!

falakra

Στο μέλλον θα μπορούμε όπως φαίνεται να προλαμβάνουμε και να θεραπεύουμε την ανδρική αλωπεκία. Τα αποτελέσματα που φέρουν στο φως Αμερικανοί ερευνητές είναι ένα νέο βιολογικό στοιχείο, το οποίο θα βοηθήσει στην πρόληψη της τριχόπτωσης στους άνδρες.

 

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια έκαναν πειράματα σε ποντίκια αλλά και άνδρες με αλωπεκία και εντόπισαν μια πρωτεΐνη που προκαλεί την τριχόπτωση. Ερευνώντας τη λειτουργία της ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να δώσουν στην θεραπεία τη μορφή μιας κρέμας που θα εφαρμόζουν οι άνθρωποι απευθείας στο σημείο του κεφαλιού που εμφανίζεται η αραίωση της τριχοφυΐας.

Όπως προκύπτει από τις μελέτες, όταν οι άνδρες αρχίζουν να εμφανίζουν έντονη τριχόπτωση, μία βασική πρωτεΐνη, η συνθάση της προσταγλανδίνης D είναι αυξημένη στα κύτταρα των θυλάκων της τρίχας των φαλακρών σημείων του κρανίου, αλλά όχι στις περιοχές με τριχωτό.

Τα ποντίκια που είχαν τροποποιηθεί γενετικά να έχουν αυξημένα επίπεδα της πρωτεΐνης ήταν τελείως φαλακρά, ενώ οι μεταμοσχευμένες ανθρώπινες τρίχες σταμάτησαν να αναπτύσσονται όταν τους χορηγήθηκε η πρωτεΐνη.

Η αναστολή της ανάπτυξης της τρίχας προκαλείται όταν η πρωτεΐνη προσδένεται σε έναν υποδοχέα των κυττάρων των θυλάκων της τρίχας. Αρκετά φάρμακα που στοχεύουν αυτό ακριβώς το στάδιο της αλωπεκίας έχουν ήδη αναπτυχθεί και βρίσκονται στο στάδιο των κλινικών δοκιμών.

KEELPNO

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

farmacy

banner 2a