Εξέταση προβλέπει το έμφραγμα

heart attack

Μία νέα εξέταση αίματος ανακάλυψαν επιστήμονες στην Αμερική, οι οποίοι πιστεύουν ότι με τη βοήθειά της θα είναι σε θέση να προβλέπουν το έμφραγμα.

Όπως διαπίστωσαν, τα άτομα που παρουσιάζουν υψηλά επίπεδα παραμορφωμένων ενδοθηλιακών κυττάρων του κυκλοφορικού, φαίνεται ότι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να πάθουν έμφραγμα, γι’ αυτό η έγκαιρη διάγνωσή του είναι απαραίτητη σε ασθενείς που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ή νιώθουν πόνο στο στήθος.

Κατά την έρευνά τους, στην οποία συμμετείχαν 100 υγιή άτομα και ασθενείς με καρδιολογικά προβλήματα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα παραμορφωμένα κύτταρα είναι διαφορετικά στους ασθενείς απ’ ότι στα υγιή άτομα.

Επίσης, σε όσους κινδυνεύουν να πάθουν έμφραγμα, τα επίπεδα αυτών των κυττάρων είναι αυξημένα κατά 400% και αρχίζουν να αυξάνονται σε ανιχνεύσιμα επίπεδα σε διάστημα μίας με δύο εβδομάδων, πριν από το επικείμενο έμφραγμα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αν οι γιατροί καταφέρουν να κάνουν τη διάγνωση εγκαίρως, θα έχουν τη δυνατότητα να προλάβουν τη θρόμβωση και το φράξιμο της αρτηρίας που προκαλεί το έμφραγμα. Η μέθοδος που ανέπτυξαν οι ερευνητές, θεωρούν ότι θα είναι διαθέσιμη για τους ασθενείς σε περίπου 1,5 χρόνο από τώρα.

KEELPNO

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

farmacy

banner 2a