Κακάο για καλή μνήμη

kakao

Θέλετε να έχετε καλή μνήμη; Τότε πιείτε ρόφημα κακάο! Η κατανάλωση δύο φλιτζανιών την ημέρα βοηθά τους ηλικιωμένους να διατηρήσουν υγιή τη μνήμη τους και γενικότερα τον εγκέφαλό τους, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη.


 

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, μελέτησαν 60 ανθρώπους με μέση ηλικία 73 ετών, που δεν είχαν άνοια.

 

Κατά τη διάρκεια των ερευνών οι εθελοντές έπιναν δύο φλιτζάνια κακάο καθημερινά επί 30 μέρες, χωρίς όμως να καταναλώνουν σοκολάτα σε οποιαδήποτε άλλη μορφή.  Παράλληλα, υποβάλλονταν σε μνημονικά και νοητικά τεστ, ενώ μέσω υπερήχων καταγραφόταν η ποσότητα του αίματος που κυκλοφορούσε στον εγκέφαλό τους.

 

Όπως προέκυψε, μετά από έναν μήνα κατανάλωσης κακάο, είχε βελτιωθεί κατά μέσο όρο κατά 8,3% η κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο των εθελοντών που στο ξεκίνημα της έρευνας είχαν μειωμένη ροή αίματος (κάτι που αποτελεί ένδειξη πιθανής προϊούσας άνοιας και Αλτσχάιμερ). Σε όσους δεν είχαν πρόβλημα, δεν φάνηκε να βελτιώνεται ανάλογα η κυκλοφορία του αίματος. 

KEELPNO

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

farmacy

banner 2a