Γιατί οι άνδρες…. κολλάνε με το γυναικείο στήθος;

elite-daily-busty

Το…κόλλημα των ανδρών με το γυναικείο στήθος είναι γνωστό…. Γνωρίζετε όμως γιατί;


 

Μελέτη του Πανεπιστήμιο Emory, στην Ατλάντα, δίνει την «πολυπόθητη» απάντηση: η εξέλιξη του ανθρώπου ενίσχυσε ένα «αρχαίο» νευρικό κύκλωμα, που αρχικά είχε δημιουργηθεί για να «δένει» τη μητέρα με το μωρό κατά τον θηλασμό. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μελέτης, δρ Γιανγκ, το ίδιο εγκεφαλικό κύκλωμα χρησιμοποιείται επίσης προκειμένου να ενισχυθεί το δέσιμο ανάμεσα σε δύο ερωτικούς συντρόφους.

Έτσι προκύπτει η «αγάπη» των ανδρών για το γυναικείο στήθος: οι άνδρες αγαπούν το γυναικείο στήθος, όπως ακριβώς και τα μωρά!

Πως ακριβώς συμβαίνει αυτό; Όταν οι θηλές της γυναίκας διεγείρονται από τον θηλασμό, ο εγκέφαλός της παράγει την οξυτοκίνη, γνωστή και ως «ορμόνη της αγάπης». Και έτσι η μητέρα να εστιάζει την προσοχή της στο μωρό της.

Όταν, λοιπόν, ένας ερωτικός σύντροφος αγγίζει το στήθος μιας γυναίκας, ο εγκέφαλός της παράγει οξυτοκίνη, ακριβώς όπως συμβαίνει όταν την θηλάζει το μωρό της.

Ωστόσο, όταν ο άνδρας αγγίζει το στήθος της γυναίκας, τότε η οξυτοκίνη την βοηθά να εστιάσει σε αυτόν, ενισχύοντας την επιθυμία της να δεθεί μαζί του.

 

 

 

KEELPNO

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

farmacy

banner 2a