Αγκαλιαστείτε και….βελτιώστε τις επιδόσεις σας στο κρεβάτι!

hug Ακούγεται απίστευτο και όμως…η αγκαλιά μπορεί να κάνει έναν άνδρα καλύτερο στο κρεβάτι! Μάλιστα, η λεγόμενη «ορμόνη της αγκαλιάς» μπορεί να έχει τα ίδια αποτελέσματα όπως εκείνα από φάρμακα για τη στυτική δυσλειτουργία.

Η συγκεκριμένη ορμόνη, η ωκυτοκίνη, είναι υπεύθυνη για το «δέσιμο» μιας μητέρας με το μωρό της. Οι επιστήμονες όμως κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτή η ορμόνη που εκ φύσεως παράγεται στο σώμα ανδρών και γυναικών, βοηθά τις ανδρικές σεξουαλικές επιδόσεις.

 

Η ωκυτοκίνη παίζει ρόλο στο σεξ, στην ερωτική έλξη, στην εμπιστοσύνη και στην αυτοπεποίθηση. Επιπλέον ορμόνη παράγεται στο αίμα της μητέρας στη διάρκεια του τοκετού, ενεργοποιώντας την παραγωγή γάλακτος, ενώ πλημμυρίζει τον εγκέφαλο κατά τον θηλασμό, βοηθώντας έτσι μητέρα και μωρό να «δεθούν».

 

Τελευταία μελέτη έδειξε ότι η ωκυτοκίνη κάνει τους άντρες πιο ευαίσθητους στα συναισθήματα των άλλων. Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, θέλησαν να δουν τι γίνεται σε περίπτωση επιπλέον δόσεων ωκυτοκίνης στον άνδρα. Έτσι, πραγματοποιήθηκε μία έρευνα με έναν πατέρα τριών παιδιών, ο οποίος έπασχε από διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και δυσκολευόταν να διατηρήσει κοινωνικές σχέσεις.

 

Ο «κύριος Μπι», όπως αποκαλούσαν τον εθελοντή, αντιμετώπιζε προβλήματα και με τη σύζυγό του. Σε μια προσπάθεια των ερευνητών να τον κάνουν πιο στοργικό, του έδωσαν να χρησιμοποιεί δύο φορές την ημέρα ρινικό σπρέι ωκυτοκίνης. Η αγωγή βελτίωσε κατά πολύ την ερωτική του ζωή. Η ερωτική επιθυμία του αυξήθηκε από «πολύ αδύναμη» σε «αρκετά ισχυρή», η ερωτική του διέγερση από «κάπως δύσκολη» σε «κάπως εύκολη».

 

Η αγωγή όμως έκανε τον «κύριο Μπι» «υπερστοργικό». Πέραν της τρυφερότητας που έδειχνε στη γυναίκα του, έδειχνε και σε άλλους. Μάλιστα είχε αποκτήσει τη συνήθεια να αγκαλιάζει και τους συναδέλφους του!

 

Σε γενικές γραμμές όμως η αγωγή δεν είχε άλλες παρενέργειες. Και όταν ο «κύριος Μπι» διέκοπτε τη χρήση του σπρέι, όλα τα οφέλη εξαφανίζονταν.

 

Πάντως οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα ευρήματά τους είναι σημαντικά και επαρκούν για να πραγματοποιηθούν μελέτες ώστε να διερευνηθούν καλύτερα οι επιδράσεις της ωκυτοκίνης στον ανδρικό οργανισμό.

 

KEELPNO

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

farmacy

banner 2a