Στο μυαλό του: πόσες φορές την ημέρα σκέφτεται το σεξ;

man-thinking-about-sex Πόσες φορές την ημέρα ένας άνδρας σκέφτεται το σεξ; Σε αυτό το "καυτό" ερώτημα έχουν προσπαθήσει να απαντήσουν πολλές μελέτες. 


"Φως" στο ερώτημα προσπάθησαν να δώσουν και ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ohio. Στη δίαρκεια της μελέτης οι επιστήμονες έδωσαν σε 283 φοιτητές «clickers» τα οποία έπρεπε να πατούν κάθε φορά που θα σκέφτονταν το σεξ, το φαγητό, ή τον ύπνο.

Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο αυτή, βρήκαν ότι ο μέσος άντρας, είχε 19 σκέψεις για το σεξ την ημέρα! Περισσότερο από τις γυναίκες- οι οποίοι είχαν περίπου 10 σκέψεις την ημέρα.

Οι άνδρες όμως είχαν περισσότερες σκέψεις αναφορικά και με το φαγητό και τον ύπνο, γεγονός που υποδηλώνει ίσως ότι οι άνδρες είναι πιο επιρρεπείς σε ερεθίσματα εν γένει.

Αξιοσημειώτο είναι πως στην συγκεκριμένη έρευνα παρατηρήθηκε μεγάλη διακύμανση στον αριθμό των σκέψεων. Κάποιοι είπαν πως σκέφτονται το σεξ μόνο μία φορά την ημέρα, ενώ καταγράφτηκε και το ρεκόρ των 388 κλικ, δηλαδή ο συγκεκριμένος φοιτητής είχε μια σεξουαλική σκέψη περίπου κάθε δύο λεπτά. Ωστόσο, ο μεγάλος παράγοντας σύγχυσης με αυτή τη μελέτη είναι αυτό που ονομάζεται το πρόβλημα της λευκής αρκούδας («white bear problem»).

Και αυτό καθώς στους εθελοντές δόθηκε ένα clicker και τους ζητήθηκε να καταγράψουν τις σκέψεις τους. Είναι σίγουρα δύσκολο να απομακρύνονται από το τμήμα ψυχολογίας, κρατώντας το clicker στο χέρι τους και να προσπαθούν σκληρά να μην σκέφτονται το σεξ όλη την ώρα, τη στιγμή που πρέπει να προσπαθήσουν σκληρά να θυμηθούν να πατήσουν το clicker κάθε φορά που το σκέφτονται!

KEELPNO

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

farmacy

banner 2a