Πόνος κατά τη διάρκεια του σεξ; Ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί 3 στις 10 γυναίκες!

couple-bed1

Νέα δεδομένα για τον πόνο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης έρχονται από αμερικανική μελέτη. Τα… πονάκια στο σεξ είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες στον κόσμο.  


Οι ειδικοί χρησιμοποίησαν στοιχεία από 1738 ανδρών και γυναικών πάνω από 18 ετών. Η συλλογή των δεδομένων έγινε διαδικτυακά και οι συμμετέχοντες έδωσαν στοιχεία σχετικά με το ιστορικό τους και απάντησαν σε διάφορες ερωτήσεις όπως, εάν κατά την τελευταία τους σεξουαλική επαφή με το άλλο φύλο βίωσαν πόνο, εάν η επαφή ήταν κολπική ή πρωκτική, πόσο σοβαρός ήταν ο πόνος , που εντοπίστηκε, ποια ήταν η διάρκεια του, πως αντέδρασε ο/η σύντροφος στον πόνο αυτό, καθώς και κατά πόσο συζητήθηκε το ζήτημα του πόνου στο ζευγάρι.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 30% των γυναικών και το 7% των ανδρών ανέφεραν πόνο κατά τη διάρκεια κολπικής σεξουαλικής επαφής. Τις περισσότερες φορές ο πόνος χαρακτηριζόταν ως ήπιος και μικρής διάρκειας.

Οι ερευνητές βρήκαν ακόμα πως το 72% των γυναικών και το 15% των ανδρών ανέφερε πόνο κατά τη διάρκεια πρωκτικής σεξουαλικής επαφής, ο οποίος στις περισσότερες περιπτώσεις χαρακτηριζόταν ως μέτριας ή σοβαρής έντασης και ποικίλης διάρκειας.

Το σημαντικό συμπέρασμα της έρευνας είναι πως πολλοί από αυτούς που δήλωσαν πως πονούσαν κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης δεν το είπαν στον/στην σύντροφο τους. Όπως λένε οι ειδικοί, το ζευγάρι πρέπει να μοιραστεί ένα τέτοιο πρόβλημα ώστε πιο εύκολα να βρουν μια λύση.

 

KEELPNO

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

farmacy

banner 2a