Ο αγχωμένος άνδρας προτιμά μια υπέρβαρη γυναίκα

FAt-and-thin-women

Όταν το ισχυρό φύλο κυριεύεται από άγχος, τότε προτιμά μια παχουλή γυναίκα, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν Βρετανοί επιστήμονες.

   

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως οι άνδρες όταν είναι αγχωμένοι θεωρούν τις υπέρβαρες και παχύσαρκες γυναίκες πιο ελκυστικές απ’ ότι όταν είναι χαλαροί.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών η επιστημονική ομάδα υπέβαλλε 81 Βρετανούς σε μια στρεσογόνο κατάσταση που έμοιαζε με συνέντευξη για δουλειά ή σε μια χαλαρή φάση όπου οι συμμετέχοντες περίμεναν ήσυχα σε ένα δωμάτιο.

Μετά την στεσογόνο ψευδή συνέντευξη ή την ήσυχη αναμονή, οι άνδρες κλήθηκαν να κρίνουν την εκλυστικότητα που εξέπεμπαν οι φωτογραφίες γυναικών, των οποίων το βάρος κυμαινόταν από έλλειψη έως και πλεονασμό.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι στρεσαρισμένοι άνδρες χαρακτήρισαν τα βαρύτερα σώματα θετικά, συγκριτικά με τους άνδρες που ήταν ήρεμοι. Οι πρώτοι θεώρησαν τις γυναίκες με κανονικό βάρος λιγότερο ελκυστικές, εν αντιθέσει με τους ήρεμους συμμετέχοντες.

Τα αποτελέσματα της έρευνας συμφωνούν με παλαιότερες μελέτες οι οποίες έδειχναν πως όταν οι πόροι είναι ελλιπείς, οι άνθρωποι τείνουν να προτιμούν βαρύτερους συντρόφους, ίσως επειδή το πάχος είναι ένδειξη ότι το άτομο έχει πρόσβαση σε τροφή και είναι υγιές. Στις γυναίκες για παράδειγμα, η έλλειψη βάρους δυσχεραίνει την προσπάθεια επίτευξης και ολοκλήρωσης της κύησης.

Σύμφωνα με μια επιστημονική θεωρία, το πρότυπο αυτό ισχύει και όταν το άτομο είναι συναισθηματικά αγχωμένο, επειδή ένα παχύτερο και πιο ώριμο σώμα είναι ένδειξη ότι το άτομο μπορεί να αντέξει τις δυσκολίες.

KEELPNO

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

farmacy

banner 2a