«Όχι απόψε, έχω πονοκέφαλο», λένε οι… άνδρες!

sex-therapy

Ένας ακόμη «γυναικείος» μύθος καταρρίπτεται. Αν νομίζατε ότι η δικαιολογία «όχι απόψε, έχω πονοκέφαλο», είναι… αγαπημένη των γυναικών, κάνετε λάθος. Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι η κεφαλαλγία συνουσίας αφορά κυρίως τους άνδρες.

 

Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί στο British Journal of Medical Practitioners, ο πονοκέφαλος λόγω σεξ, προσβάλλει περίπου ένα στα 100 άτομα. Μάλιστα η πάθηση είναι πολύ πιο συχνή, αφού οι ασθενείς συνήθως ντρέπονται να το συζητήσουν με τον γιατρό τους. Βέβαια, αυτός ο πονοκέφαλος δεν είναι πλήρως κατανοητός από την ιατρική κοινότητα.

 

Ωστόσο, τα στοιχεία των μελετών δείχνουν ότι οι άνδρες έχουν τριπλάσιες έως τετραπλάσιες πιθανότητες να διαγνωστούν με κεφαλαλγία συνουσίας, και οι συγκεκριμένοι πονοκέφαλοι είναι συχνότεροι σε άτομα που υποφέρουν επίσης από ημικρανίες. Κι ενώ πολλοί βιώνουν έναν «προοργασμικό πονοκέφαλο» στην συνέχεια εντείνεται και κορυφώνεται λίγο πριν ή κατά τη διάρκεια του οργασμού.

 

Η κεφαλαλγία συνουσίας προκαλεί οξύ, διηθητικό πόνο που ξεκινά από τη βάση του κρανίου και σταδιακά εξαπλώνεται προς το μέτωπο και φτάνει μέχρι την περιοχή των ματιών. Τα επεισόδια μπορεί να επαναλαμβάνονται για μήνες και τελικά να εξαφανιστούν από μόνα τους.

 

Οι ειδικοί συνιστούν να επισκεφθείτε το γιατρό σας εάν η κεφαλαλγία συνουσίας είναι έντονη και αιφνίδια.

 

KEELPNO

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

farmacy

banner 2a