Τυχεροί οι…προικισμένοι άνδρες; Ναι, τελικά το μέγεθος μετράει!

man underwear

Μετράει το μέγεθος του πέους; Δυστυχώς για πολλούς άνδρες η απάντηση είναι θετική! Οι γυναίκες προτιμούν το μεγαλύτερο πέος, αν και η προτίμηση προς τα μεγαλύτερα ανδρικά γεννητικά όργανα είναι αναλογικά μικρότερη σε σχέση με ένα αρρενωπό ανδρικό σώμα!


Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την έρευνα του Αυστραλιανού Εθνικού Πανεπιστημίου, ένα πέος αξιολογείται συγκριτικά με το ύψος και τις υπόλοιπες σωματικές διαστάσεις ενός άνδρα.

 

Οι γυναίκες θεωρούν πιο ελκυστικούς τους άνδρες που έχουν μεγαλύτερου μεγέθους γεννητικά όργανα και αν επιπλέον είναι ψηλοί, τόσο το καλύτερο γι’ αυτούς, επειδή οι «προικισμένοι» ψηλοί άνδρες βαθμολογούνται καλύτερα από ό,τι οι εξίσου «προσοντούχοι», αλλά κοντοί άνδρες. Όμως, ακόμα περισσότερο από ότι σε σχέση με το πέος ή το ύψος, οι γυναίκες φαίνεται να έλκονται από έναν σωματώδη άνδρα με φαρδιές πλάτες.

 

Στην συγκεκριμένη μελέτη οι ειδικοί έδειξαν σε 105 γυναίκες με μέση ηλικία 26 ετών ολόσωμες φωτογραφίες γυμνών ανδρών, οι οποίες είχαν δημιουργηθεί από ηλεκτρονικό υπολογιστή και στις οποίες σκοπίμως υπήρχε μια μεγάλη ποικιλία μεγεθών γεννητικών οργάνων, ύψους ανδρών και άλλων σωματικών αναλογιών.

 

Η μελέτη έδειξε ότι οι περισσότερες γυναίκες προτιμούν ψηλούς άνδρες με μεγάλους ώμους και λεπτή μέση, που έχουν επίσης σχετικά μεγάλο πέος.

 

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, αυτή η γυναικεία προτίμηση εξηγεί από εξελικτική άποψη γιατί οι άνθρωποι έχουν μεγάλα γεννητικά όργανα αναλογικά με το υπόλοιπο σώμα τους, σε σχέση με τα άλλα συγγενικά ζώα, όπως οι πίθηκοι. Για παράδειγμα, ο γορίλας που ζυγίζει 180 κιλά, έχει γεννητικό όργανο μήκους μόνο τεσσάρων εκατοστών - σε στύση, όταν ένας μέσος άνδρας, με το μισό βάρος, έχει αντίστοιχο μήκος 12 έως 16,7 εκατοστών.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως οι εξελικτικοί βιολόγοι πιστεύουν ότι το σχετικά μεγάλο πέος τραβούσε το ενδιαφέρον των γυναικών σε μια εποχή που οι άνθρωποι κυκλοφορούσαν γυμνοί, με συνέπεια οι άνδρες αυτοί να επιλέγονται κατά προτίμηση από το άλλο φύλο για αναπαραγωγή και έτσι να περάσουν τα σχετικά γονίδια στους απογόνους τους.

KEELPNO

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

farmacy

banner 2a