Σεξ: τα μυστικά ανά ηλικία

couple making_out1

Τι 30, τι 40, τι 50… Το καλό σεξ προϋποθέτει πάθος. Παρά το γεγονός ότι παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο το…ταλέντο κάποιων ανθρώπων, σε κάθε ηλικία ισχύουν κάποια συγκεκριμένα "μυστικά"...

Ποια η ποιότητα και η ποσότητα του σεξ σε κάθε ηλικία; Σε αυτό το ερώτημα θέλησαν να απαντήσουν επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, που διεξήγαγαν έρευνα σχετικά με την ερωτική ζωή ανδρών και γυναικών όσο τα χρόνια περνούν…

 

Σεξ στα 20

 

Στην ηλικία των 20 οι ορμόνες και των δύο φύλλων «χτυπάνε» κόκκινο. Τόσο οι άνδρες των 20 ετών όσο και οι γυναίκες θέλουν να κάνουν συνέχεια σεξ. Μαθαίνουν, γνωρίζουν, είναι ανεξάντλητοι. Κάποιοι άνδρες μπορεί σε αυτή την ηλικία να εκσπερματώνουν γρήγορα, όμως αυτό βελτιώνεται με τα χρόνια.

 

Σεξ στα 30

 

Σε αυτή την ηλικία οι άνδρες έχουν περισσότερες εμπειρίες και άρα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Έτσι έχουν καλύτερες τεχνικές. Η τεστοστερόνη τους παραμένει σε υψηλά επίπεδα, όχι όμως σε αυτά που βρισκόταν στα 20 χρόνια τους.

 

Οι 30άρες βρίσκονται σε μία εξαιρετική ηλικία για σεξ. Η ερωτική τους επιθυμία βρίσκεται στα ύψη, αφού στο ζενίθ είναι και οι ορμόνες τους. Δυστυχώς όμως σημείο των καιρών αποτελεί η έλλειψη σεξ για τις γυναίκες οι οποίες σε αυτήν την δημιουργική ηλικία είτε δουλεύουν πολύ, είτε προσπαθούν να κάνουν οικογένεια, είτε πρέπει να συνδυάσουν και τα δύο.

 

Στα 40

 

Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, στην ηλικία των 40 ξεκινάνε τα δύσκολα τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Οι 40άρηδες παθαίνουν την γνωστή «κρίση της μέσης ηλικίας», στην ιδέα ότι γερνάνε. Τα επίπεδα της τεστοστερόνης αρχίζουν να πέφτουν.

 

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι γυναίκες, οι οποίες στα 40 μπαίνουν στην περιεμμηνόπαυση. Οι ωοθήκες παράγουν λιγότερα ωάρια και τα επίπεδα των οιστρογόνων σταδιακά αρχίζουν να μειώνονται.

 

Οι επιστήμονες προτείνουν παιχνίδια στο κρεβάτι, να βάλετε ποικιλία στην ερωτική σας ζωή για να κρατήσετε ζωντανή την ερωτική φλόγα.

 

Σεξ στα 50 και άνω

 

Η ηλικία των 50 είναι κακή για τις γυναίκες, οι οποίες έχουν να αντιμετωπίσουν την εμμηνόπαυση. Η ξηρότητα του κόλπου και οι εξάψεις είναι λίγα από όσα ζουν. Όταν όμως ξεπεράσουν την δύσκολη αυτή φάση, τότε μπορούν να απολαύσουν και πάλι το σεξ. «Η απαλλαγή από την έμμηνο ρύση δρα τονωτικά στην ερωτική ζωή πολλών γυναικών, που απολαμβάνουν το σεξ με τρόπους πρωτόγνωρους», τονίζουν οι επιστήμονες.

 

Οι άνδρες τώρα, αντιμετωπίζουν προβλήματα στύσης. Όμως οι μελέτες είναι και πάλι με το μέρος τους: έρευνα του Πανεπιστημίου της Πενσιλβανία έδειξε ότι οι πιο ισορροπημένοι και χορτασμένοι σεξουαλικά, αναζητούν ελιξίρια νεότητας εκτός του σεξ. Κάποιοι άλλοι ψάχνουν το πάθος σε πολύ νεώτερες γυναίκες….και όταν η ψυχή θέλει και το σώμα δεν μπορεί, η πλειοψηφία αναζητά λύσεις σε σκευάσματα ή γιατροσόφια που βοηθούν τη στύση! 

KEELPNO

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

farmacy

banner 2a